מידע והסברה על אתר החקיקה האזרחי
הצטרפו לקבוע איך תראה מדינת ישראל

בעולם יש מדינות וערים רבות בהן האזרחים יכולים לחוקק בפועל את רצונם או לבטל חקיקה רעה של הפוליטיקאים, בלי קשר לשיוכם לזרם פוליטי כזה או אחר. 

הקמנו מערכת שעליה עובדים בפועל עשרות מיליונים ברחבי העולם, תפקידה לתת לכולנו את האפשרות להציע הצעות לתיקון פני המדינה, להצביע ולבנות את סדר העדיפויות האזרחי עבור הפוליטיקאים – משאל העם הראשון יוצא לדרך

אתר החקיקה האזרחי

“אתר החקיקה האזרחי” הוא הכלי דרכו עושים משאלי עם וחקיקה אזרחית בפועל.

אנו גאים להיות חלק מפריצת הדרך הפוליטית שמתרחשת בשנים האחרונות ברחבי העולם ולהשתתף בגל התפתחות תנועה עולמית של אזרחים אקטיביים, שמשתמשים בפלטפורמה הטכנולוגית “קונסול”, לסולידריות חברתית ולשיפור חייהם.

“קונסול” היא הכלי המתקדם והשלם ביותר, להשתתפות אזרחית בממשל פתוח, בצורה שקופה ודמוקרטית. לשם כך בנינו תכנית מפורטת וסדורה, אבל בלעדיכם לעולם לא נצליח – רק יחד איתכם נצליח להביא את השינוי – הצטרפו אלינו, התעדכנו בפעילויות הארגון ותמכו בנו כדי לקחת חלק פעיל ביוזמה. הפלטפורמה מתפתחת ומשתבחת במשך שנים בקוד פתוח.

הפלטפורמה נוסתה לראשונה ברמה מוניציפאלית בעיריית מדריד ב2015. העירייה הנבחרת השכילה לאפשר לתושבי העיר (בשטח העיר רבתי מתגוררים כ-6 מיליון תושבים) להעלות רעיונות לשיפור פני העיר ולקדמם בתמיכה ציבורית רחבה.

מאוחר יותר (2017) העירייה אף הקצתה חלק מתקציב העירוני (160 מיליון יורו), להחלטת התושבים באילו הצעות ברצונם להשקיע.

התושבים החליטו על תוכנית רב שנתית להפוך בהדרגה את מדריד לעיר ירוקה 100% בת קיימא, איחוד תשלום בכרטיס לכל התחבורה בעיר ושיפוץ של 11 כיכרות.

פריז, הבירה הצרפתית, החליטה לשכפל את המודל המוצלח מהבירה הספרדית והשיקה אף היא את אותה מערכת לתהליכי השתתפות אזרחית בהחלטות מועצת העיר ותקצוב השתתפותי (ב2020 לדוגמא התושבים החליטו בעצמם מה יושקע 5% מתקציב העיר – 462 מיליון יורו) לניהול הדיור הציבורי, החינוך, הבטיחות והסביבה.

 

מאז ועד היום הקונסול בשימוש במעל ל-135 עיריות, מועצות ומוסדות אחרים, ב-36 מדינות וסך כולל של מעל 90 מיליון אזרחים.

איסלנד, פינלנד, איטליה, ברזיל וארצות הברית הן המדינות שמקדמות הכי הרבה את השתתפות הישירה של אזרחים בקבלת החלטות.

איסלנד היא המדינה המובילה, בהשתתפות של 58% מהאזרחים, שנכנסים למערכת ומשפיעים על תהליכי החקיקה, עם ממוצע של 15 הצעות חוק אזרחיות מידי חודש.

אסטוניה, אחת המדינות המתקדמות בעולם עם מחויבות ברורה לשימוש בטכנולוגיה החדשה, הצליחה להוביל למעורבות מקסימלית של שימוש אזרחי בפלטפורמת רשת לאינטראקציה עם הממשל. לאחר השערוריות הפוליטיות של 2012 האזרחים החלו להציע צעדים לשיפור המצב הדמוקרטי של המדינה על בסיס יומי.

בישראל לא נעשה מעולם משאל עם והיום בפעם הראשונה ההצבעה באינטרנט עושה את דרכה לתוך הפוליטיקה שלנו.

בדיוק כפי שסקרים מאלצים את נבחרי הציבור להיות קשובים יותר לדעת הקהל, כך גם הצבעה המונית במשאלי עם תגרום לנציגים בכנסת להקדיש תשומת לב רבה יותר לנושאים שמעניינים את הריבון.

השתתפות אזרחית רחבה תוך שימוש בכלי טכנולוגי המשלב דיון, מחקר ולמידה, תביא לתוצאה של התייעלות מהירה במערכת הממשל וגם צינור להעברת השקפות ציבוריות, המשותפות לדעות של רוב האנשים.

כל אדם הוא שותף, לא רק בבחירות, אלא בכל החלטה שמעצבת את עולמו בשנים שאחריה.

הזמן למשאל העם הראשון

למשאל יעלו הצעות אזרחיות שיקבלו את התמיכה הגבוהה ביותר בנושאים השונים - היכנסו להציע, להצביע ולהשפיע

הדמייה ללוחות זמנים למשאל עם
איסוף מידע
לטיוטה ראשונית
18%
טיוטה ראשונית
להערות האזרחים
51%
פתרון מחלוקות
בהסכמה רחבה
76%
משאל העם
לאישור פרק בחוקה
100%